Wybieram catering dietetyczny Slow Chef – część IV

W trakcie naszej działalności często spotykamy osoby wykonujące bardzo ciekawe zawody. Jedną z nich jest Pani Małgorzata Marczulewska, prezes zarządu agencji detektywistycznej i spółki windykacyjnej. Osoba pełniąca taką funkcję nie ma wiele czasu na przygotowywanie skomplikowanych posiłków, dlatego zamawia catering dietetyczny Slow Chef. Sprawdź, którą dietę w wybrała Pani Małgorzata i jakie u niej przynosi efekty. 

Zamawiam catering dietetyczny Slow Chef od:

2017 r. z mniejszymi lub większymi przerwami. Natomiast obecnie catering dietetyczny Slow Chef przyjeżdża do mnie 5 tydzień.

Na co dzień…

jestem prezesem agencji detektywistycznej i spółki zajmującej się windykacją należności.

Wybrałam Dietę…

z Niskim Indeksem Glikemicznym.

Dieta ta jest najlepsza dla mnie, ponieważ…

zdiagnozowano u mnie insulinooporność. Dzięki Diecie z Niskim Indeksem Glikemicznym czuję się dużo lepiej, zupełnie inaczej funkcjonuję. Dodatkowo tracę na wadze – co przy insulinooporności jest bardzo trudne. 

Wybrałam catering dietetyczny, ponieważ…

bardzo źle się czułam. Przy mojej stresującej pracy i życiu w biegu  nie miałam czasu na przygotowywanie dla siebie innych dań niż dla pozostałych członków rodziny. Dlatego jadałam nieregularnie, kupowałam w biegu niezbyt zdrowe przekąski. Często podczas długich obserwacji jedynym posiłkiem był rogal lub baton. Obecnie podczas obserwacji jest ze mną catering od Slow Chef.

Jakie efekty przynosi dieta? 

Moje samopoczucie zmieniło się na znacznie lepsze, wchodzę w dżinsy, o których pięć tygodni temu mogłam pomarzyć. Ponadto mniej czasu spędzam w kuchni. Dzięki temu więcej czasu poświęcam dzieciom.

Czy na diecie można się najeść?

Można, choć przyznam, że początki były trudne. Przejście z tradycyjnej polskiej kuchni na dietę było dość zaskakujące. Jednak po ok. 2 tygodniach przyzwyczaiłam się do nowych potraw, a po kolejnych dwóch zaczęłam je nawet lubić!

Catering dietetyczny Slow Chef sprawił, że…

moje życie stało się prostsze i z pewnością zdrowsze. Mam więcej energii, którą mogę poświęcić rodzinie. Wcześniej wracając z pracy, przy mojej insulinooporności, byłam wykończona. Obecnie cały dzień mogę działać na pełnych obrotach.

Czy catering dietetyczny Slow Chef jest mniej smaczny od tradycyjnej kuchni?

Uważam, że jest to kwestia przyzwyczajenia do nowego sposobu żywienia. Niestety tradycyjna polska kuchnia odbiega od dzisiejszych standardów zdrowego żywienia. Dlatego też początkowo brakowało mi tradycyjnego schabowego. Jednak biorąc pod uwagę poprawę samopoczucia, już mogę obejść się bez dań, do których byłam przyzwyczajona. Obecnie zdecydowanie stawiam na zdrowie i odnajduję w zdrowym żywieniu przyjemność!

Moje ulubione danie to…

tortilla z makrelą, ale też kanapki z pastami różnego rodzaju.

Comments:0

Dodaj komentarz