Kilka słów o nas

Jedzenie Slow Chef - zdrowy trend

Na pytanie o to, kim jesteśmy… co robimy… odpowiedź brzmi – mamy szczęście robić to, co kochamy, dla tych, którzy tego potrzebują. Czy to nie wspaniałe?

 

 

Idea powstania Slow Chef wykiełkowała dawno temu, by w roku 2017 doczekać się realizacji. Pomysł na nieco inny catering dietetyczny w Szczecinie bazujący w całości na filozofii slow food ma się tu świetnie i wciąż zdobywa nowych zwolenników. Jesteśmy firmą o zasięgu lokalnym, korzystającą z usług lokalnych dostawców oraz promującą lokalne produkty. Specjalizujemy się w przyrządzaniu i dostarczaniu wysokiej jakości posiłków określanych potocznie mianem diety pudełkowej, które są nie tylko świeże (przygotowywane bezpośrednio przed dowozem), lecz również ekologiczne, różnorodne i po prostu pyszne. Prywatnie i zawodowo promujey modę na zdrowie, dlatego nasze diety są bogate w produkty zalecane w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, takich jak cukrzyca, miażdżyca czy nowotwory.

 

Nasz team od kuchni:

Natalia – założycielka Slow Chef i siła sprawcza całego zamieszania. Ukończyła fakultet z zakresu dietetyki, a doświadczenie zawodowe zdobywała w najlepszych szczecińskich hotelach i restauracjach. Prywatnie fanka dobrego, zdrowego jedzenia, co konsekwentnie przekłada na zarządzanie firmą.

Zuzanna – magister Technologii Żywności i Żywienia Człowieka ze specjalizacją dietetyka, autorka artykułów o charakterze edukacyjno-motywacyjnym z zakresu zdrowego odżywiania. Jest nieocenionym wsparciem w zakresie opracowywania i nadzorowania wprowadzanych diet, na których zna się jak nikt inny.

Patryk – doświadczony kucharz kreatywny, a przede wszystkim poszukiwacz niebanalnych smaków, który zdobywa dla nas najwyższej jakości składniki – dba o świeżość i doskonały smak serwowanych dań. Związany z firmą zanim to jeszcze stało się modne : )

 

Nasz team od zadań specjalnych:
Na tym jednak nie koniec! Zespół wciąż się poszerza o młodych, fantastycznych ludzi… fanów i fanki zdrowej kuchni, którzy przygotowują posiłki do wysyłki, organizują dowóz i wykonują wiele innych prac, których jest tu mnóstwo, a które składają się na płynne funkcjonowanie Slow Chefa. To oni reprezentują nas również na Szczecińskim Bazarze Smakoszy i wielu innych wydarzeniach związanych z ideą sloooow life.

Co oferujemy?


Jeśli jeszcze nie zapoznałeś się z naszą ofertą, śpieszymy z informacją. Szczeciński catering dietetyczny Slow Chef to jedenaście propozycji programów dietetycznych opracowanych z myślą o potrzebach i preferencjach naszych klientów. W ramach każdego z nich otrzymujesz 4 lub 5 sycących posiłków, które możesz dostosować do siebie pod względem kaloryczności. To Ty decydujesz o tym, ile kalorii dziennie spożywasz i możesz to kontrolować w łatwy, precyzyjny sposób.

Nasze zestawy przygotowujemy dla Ciebie tuż przed wysłaniem, dlatego wcześniej prosimy o podanie optymalnej godziny dowozu. Serwowane dania są zawsze świeże, a przede wszystkim gotowe do spożycia – od razu albo po podgrzaniu. Możesz zapomnieć o stercie naczyń do zmywania. Wystarczy otworzyć pojemnik, podgrzać i gotowe. Materiały użyte do produkcji opakowań pozwalają na bezpieczne podgrzewanie również w mikrofali – standardowym wyposażeniu biur. Zamów posiłki dietetyczne z dostawą do domu lub do pracy… po prostu szybko i wygodnie.

Na koniec chcesz pewnie wiedzieć, co Cię z nami czeka? Co powiesz na boczniaki po kaszubsku, apetyczną włoską frittatę albo Budhha bowl? Jeżeli lubisz poznawać tradycyjne smaki kuchni regionalnej, a jednocześnie tęsknisz za smakami świata… jesteś we właściwym miejscu. Nas kręci różnorodność i ją właśnie znajdziesz w Slow Chef. To jedyna dieta pudełkowa z dowozem w Szczecinie, której twórcy nieustannie myślą out of the box  🙂  chcąc zaskakiwać smakiem.

Jakich produktów używamy?


Po pierwsze, warzywa i owoce. W naszych dietach jest ich całe mnóstwo, ale to nie jedyna zasada jakiej się trzymamy. Posiłki planujemy zgodnie z kalendarzem sezonowym, co zapewnia nie tylko prawdziwy i głęboki smak, lecz również gwarantuje moc wartości odżywczych i cennych witamin, których nam potrzeba cały rok. Mamy też swoje sposoby na to, by dostarczać dobroczynnych składników zimą! Zawsze od sprawdzonych lokalnych dostawców.

Po drugie, zero cukru. W naszej kuchni nie znajdziesz sacharozy. Do słodzenia potraw używamy tylko jej zdrowych zamienników, o których pisaliśmy i pisać będziemy więcej na naszym blogu. Tym, czego używamy do osładzania życia w mniejszym albo większym stopniu jest przebogaty w witaminy oraz minerały miód. Dlaczego? O tym też możecie przeczytać w ramach bloga, zapraszamy 🙂

Po trzecie, pełne ziarno. Wykluczyliśmy z naszych posiłków wysoce przetworzoną mąkę pszenną, ponieważ jest pozbawiona składników mineralnych, witamin i błonnika. Dania mączne i wypieki powstają w Slow Chef tylko z mąk pełnoziarnistych, z różnych rodzajów zbóż. To sprawia, że nie tracimy po drodze cennych mikroelementów i oczyszczającego błonnika.

Po czwarte, bez chemii i wzmacniaczy smaku. Nie stosujemy ich i koniec. Smak naszych potraw pochodzi z natury, a nie z glutaminianu sodu. Podobnie kolor i zapach nie są efektem dodatku sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Niczego nie udajemy, nie poprawiamy kosztem obciążenia wątroby lub zakwaszenia organizmu. Jesteśmy wielkimi fanami świeżych i suszonych ziół, które nie tylko świetnie smakują, lecz również wspierają działanie układu pokarmowego.

Po piąte, przyjazność alergikom. Każdy z naszych posiłków jest dokładnie opisany pod względem zawieranych alergenów. Jeśli jednak cierpisz na specyficzne alergie lub nietolerancje, nie jadasz określonych produktów ze względów zdrowotnych, daj nam znać! Dopasujemy dietę do Twoich indywidualnych potrzeb.

O nas

Updated on 2019-11-19T22:08:44+00:00, by njmichalak.