Kilka słów o nas

Jedzenie Slow Chef - zdrowy trend

Slow Chef Catering Dietetyczny z siedzibą w Szczecinie jest firmą powstałą w 2017 roku. Zajmuje się przygotowywaniem i dostarczaniem posiłków w ramach cateringu dietetycznego. Oferowana przez Slow Chef dieta pudełkowa jest w stu procentach bezpieczna, a poprzez przygotowywanie posiłków przed samą dostawą – zawsze świeża i pyszna. Propagujemy modę na zdrowie – nasze diety zawierają produkty zalecane przy profilaktyce chorób cywilizacyjnych, takich jak cukrzyca, miażdżyca, nowotwory.

 

 

Założycielem firmy Slow Chef jest Natalia Michalak-Igiel, specjalista dietetyk, magister prawa, członkini organizacji Slow Food convivium Szczecin, prywatnie pasjonatka zdrowego stylu życia. Swoją pasję do szerzenia idei zdrowego żywienia odkryła wiele lat temu i przez cały ten czas rozwija ją w życiu osobistym, jak i zawodowym. Od 2013 r. związana z organizacją Slow Food, w której działalności aktywnie uczestniczy. W 2014 r. ukończyła fakultet z zakresu dietetyki poszerzając swoją wiedzę i doświadczenie w dziedzinie zdrowego żywienia. Doświadczenie zawodowe zdobywała w najlepszych szczecińskich hotelach i restauracjach. W Slow Chefie zajmuje się zapewnieniem połączenia dobrego smaku z zasadami prawidłowego żywienia.

 

Opracowaniem i nadzorowaniem naszych diet zajmuje się mgr inż. Zuzanna Janicka. W 2013 r. otrzymała tytuł magistra Technologii Żywności i Żywienia Człowieka ze specjalizacją dietetyka. W 2015 r. ukończyła studia podyplomowe na kierunku pomoc psychologiczna. Autorka artykułów oraz publikacji żywieniowych o charakterze edukacyjno-motywacyjnym oraz cyklu warsztatów edukacyjnych dla kobiet w ciąży. Nauczyciel przedmiotów o tematyce żywieniowej w szkołach policealnych, prowadząca szkolenia dla rodziców i dzieci w szkołach podstawowych, jak również szkoleń w domu seniora. Od lat aktywna zawodowo, uaktualnia swoją wiedzę podczas szkoleń dla dietetyków i domowych wojaży w kuchni.

Co oferujemy?


Przygotowujemy catering dietetyczny obejmujący zestaw 5 odpowiednio zbilansowanych posiłków na cały dzień. Nasze potrawy dostarczane są po wcześniejszym ustaleniu z klientem odpowiedniej godziny dowozu. Jeden zestaw obejmuje wyżywienie na cały dzień - uwzględnia śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolację lub śniadanie, drugie śniadanie, obiad oraz kolację.

Odpowiednie zbilansowanie dań pozwala zapomnieć o konieczności samodzielnego przyrządzania jakichkolwiek posiłków w ciągu dnia. Jedzenie dostarczone przez Slow Chef jest gotowe do spożycia natychmiast lub przygotowane jedynie do podgrzania. Możesz w każdej chwili zamówić  posiłki dietetyczne z dostawą do domu – szybko i wygodnie.

Catering obejmuje zarówno klasyczne polskie dania, jak również rodzime potrawy w urozmaiconej odsłonie. U nas nigdy nie brakuje różnorodności. Nie chcemy ograniczać wyborów wspaniałych smaków i aromatów, dlatego proponujemy także jedzenie w egzotycznej odsłonie z najdalszych zakątków świata.

Jakich produktów używamy?


Korzystamy z całej palety warzyw i owoców dostępnych w danym sezonie, co pozwala na urozmaicenie posiłków przez cały rok.

Do przyrządzania naszego pysznego i dietetycznego jedzenia używamy najzdrowszych tłuszczy nieprzetworzonych, czyli tych z pierwszego tłoczenia. Dodajemy także te tłoczone na zimno, wytwarzane z plonów pochodzących z upraw ekologicznych. W procesie obróbki cieplnej używamy jedynie tłuszczów, które nie podlegają degradacji w procesie podgrzewania.

Nie korzystamy z mąki pszennej, która jest pozbawiona wartości, składników mineralnych, witamin i błonnika, zastępujemy ją zaś mąkami pełnoziarnistymi z różnych rodzajów zbóż. Dzięki temu nasze diety są jeszcze bogatsze w mikroelementy i oczyszczający błonnik.

Jesteśmy przeciwni chemicznym dodatkom do żywności takim jak glutaminian sodu, które obciążają wątrobę, zakwaszają organizm oraz utrudniają odczucie naturalnych smaków. Korzystamy z naturalnych ziół, które poza aromatem poprawiają pracę układu pokarmowego.

O nas

Updated on 2019-09-10T12:31:29+00:00, by njmichalak.