Jak dbamy o bezpieczeństwo produkcji w Slow Chefie

Każdego dnia dostarczamy pod Twoje drzwi smakowite posiłki, które pozytywnie wpływają na Twoje zdrowie i samopoczucie. Jednakże torba, którą widzisz to tylko efekt końcowy tego, co dzieje się codziennie w naszej kuchni. Ważne jest dla nas zachowanie wszelkich zasad bezpieczeństwa nie tylko w trakcie przygotowywania posiłków, ale także transportu produktów oraz ich przechowywania.

Poznaj nasze zasady bezpieczeństwa Slow Chefa 

Pod okiem ekspertów

Dietetyk 

Nasze posiłki regularnie są konsultowane i kontrolowane przez dietetyka. Zawsze współpracujemy z dyplomowanymi dietetykami po studiach magisterskich. Dzięki takiej szerokiej wiedzy mamy pewność jakości i możemy przystąpić pełną parą do układania diet. Szczycimy się tym, że nad dietami pracujemy cały czas. Dietę ciągle zmieniamy i dostosowujemy do potrzeb naszych Klientów, ale także do ewoluujących ciągle zasad dotyczących żywienia.

Kucharze

Dopiero tak ułożona i skomponowana dieta trafia na warsztat naszych zawodowych kucharzy, którzy zamieniają teorię w praktykę! 

Wszelkie nowości najpierw testujemy, smakujemy i dokładnie sprawdzamy. Zanim cokolwiek trafi do waszych pudełek, musi przejść wszelkie testy Najwyższej Izby Kontroli Slow Chefa. A z Natalią i Patrykiem nie ma tak łatwo! 

Dostawcy

Nasi dostawcy to sprawdzone źródła, z których korzystamy od lat. Dzięki temu mamy pewność co do jakości. Nasze kiszonki pochodzą z Gospodarstwa Sątyrz, które posiada certyfikat ekologiczny. Oznacza to, że kiszonki pozbawione są aromatów, konserwantów, barwników, spulchniaczy i wypełniaczy. Czyli wszystkiego, co złe! Mało tego! Chlebek, który serwujemy, pochodzi z piekarni państwa Reczyńskich, którzy wypiekami zajmują się już ponad 40 lat! Wypieki powstają na solidnych poniemieckich maszynach i porządnym prawdziwym zakwasie. 

Tutaj znajdziesz więcej informacji o naszych dostawcach:

A jeśli szukamy nowego dostawcy, to zawsze sprawdzamy produkty, testujemy je i dopiero serwujemy do pudełek cateringowych. Nie kupujemy kota w worku! Dodatkowo sprawdzamy czy nasi dostawcy również przestrzegają zasad higieny i bezpieczeństwa. Jest to dla nas ważne na każdym etapie. 

Higiena pracy

W naszej kuchni panują twarde zasady dotyczące higieny pracy. Wszystko robimy w rękawiczkach, każda osoba musi mieć związane włosy i odzież ochronną, która stanowi barierę bezpieczeństwa pomiędzy człowiekiem a żywnością. 

Regularne kontrole sprzętu

Oprócz dostawców sprawdzamy także nasz sprzęt. Doglądamy temperatury lodówek, monitorujemy czystość. To samo tyczy się opakowań. Kupujemy je od certyfikowanych dostawców, którzy potwierdzają, że tacki nadają się do recyklingu, ponieważ zależy nam na ograniczeniu niepotrzebnych śmieci. 

higiena pracy, slow chef, dieta pudełkowa szczecin

Sprawdzamy także nasz proces pakowania. Czy każda folia dobrze przylega oraz czy transport jest czysty i profesjonalnie przygotowany. 

Stawiamy na świeżość

Świeżość to dla nas obok lokalności kolejny punkt honoru. Korzystamy ze świeżych produktów sezonowych: warzyw i owoców. Co więcej, szczycimy się tym, że nasze posiłki są przygotowywane maksymalnie jeden dzień przed wyruszeniem pod Twoje drzwi! Nie przygotowujemy z półproduktów na kilka dni wcześniej i jesteśmy z tego dumni!

Mięso, jaja, ryby czy nabiał mamy wprost od sprawdzonych dostawców. Jakość zawsze na pierwszym miejscu! 

Wyróżnia nas jeszcze jedna ważna sprawa: czytamy składy. Zawsze! U nas nie znajdziesz glutaminianu sodu. Sprawdzamy wszystko regularnie by mieć pewność, że nasze pudełka cateringowe są pełne zdrowych produktów, które dostarczą Ci energii i dobrego samopoczucia. 

Comments:0

Dodaj komentarz