Kilka słów o nas

Jedzenie Slow Chef – zdrowy trend

Slow Chef Catering Dietetyczny z siedzibą w Szczecinie jest firmą powstałą w 2017 roku. Zajmuje się przygotowywaniem i dostarczaniem posiłków w ramach cateringu dietetycznego. Oferowana przez Slow Chef dieta pudełkowa jest w stu procentach bezpieczna, a poprzez przygotowywanie posiłków przed samą dostawą – zawsze świeża i pyszna. Propagujemy modę na zdrowie – nasze diety zawierają produkty zalecane przy profilaktyce chorób cywilizacyjnych, takich jak cukrzyca, miażdżyca, nowotwory.

 

 

Założycielem firmy Slow Chef jest Natalia Michalak, specjalista dietetyk, magister prawa, członkini organizacji Slow Food convivium Szczecin, prywatnie pasjonatka zdrowego stylu życia. Swoją pasję do szerzenia idei zdrowego żywienia odkryła wiele lat temu i przez cały ten czas rozwija ją w życiu osobistym, jak i zawodowym. Od 2013 r. związana z organizacją Slow Food, w której działalności aktywnie uczestniczy. W 2014 r. ukończyła fakultet z zakresu dietetyki poszerzając swoją wiedzę i doświadczenie w dziedzinie zdrowego żywienia. Doświadczenie zawodowe zdobywała w najlepszych szczecińskich hotelach i restauracjach. W Slow Chefie zajmuje się zapewnieniem połączenia dobrego smaku z zasadami prawidłowego żywienia.

 

Opracowaniem i nadzorowaniem naszych diet zajmuje się mgr inż. Zuzanna Janicka. W 2013 r. otrzymała tytuł magistra Technologii Żywności i Żywienia Człowieka ze specjalizacją dietetyka. W 2015 r. ukończyła studia podyplomowe na kierunku pomoc psychologiczna. Autorka artykułów oraz publikacji żywieniowych o charakterze edukacyjno-motywacyjnym oraz cyklu warsztatów edukacyjnych dla kobiet w ciąży. Nauczyciel przedmiotów o tematyce żywieniowej w szkołach policealnych, prowadząca szkolenia dla rodziców i dzieci w szkołach podstawowych, jak również szkoleń w domu seniora. Od lat aktywna zawodowo, uaktualnia swoją wiedzę podczas szkoleń dla dietetyków i domowych wojaży w kuchni.

Co oferujemy?


Przygotowujemy catering dietetyczny obejmujący zestaw 5 odpowiednio zbilansowanych posiłków na cały dzień. Nasze potrawy dostarczane są po wcześniejszym ustaleniu z klientem odpowiedniej godziny dowozu. Jeden zestaw obejmuje wyżywienie na cały dzień – uwzględnia śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolację lub śniadanie, drugie śniadanie, obiad oraz kolację.

Odpowiednie zbilansowanie dań pozwala zapomnieć o konieczności samodzielnego przyrządzania jakichkolwiek posiłków w ciągu dnia. Jedzenie dostarczone przez Slow Chef jest gotowe do spożycia natychmiast lub przygotowane jedynie do podgrzania. Możesz w każdej chwili zamówić  posiłki dietetyczne z dostawą do domu – szybko i wygodnie.

Catering obejmuje zarówno klasyczne polskie dania, jak również rodzime potrawy w urozmaiconej odsłonie. U nas nigdy nie brakuje różnorodności. Nie chcemy ograniczać wyborów wspaniałych smaków i aromatów, dlatego proponujemy także jedzenie w egzotycznej odsłonie z najdalszych zakątków świata.

Jakich produktów używamy?


Korzystamy z całej palety warzyw i owoców dostępnych w danym sezonie, co pozwala na urozmaicenie posiłków przez cały rok.

Do przyrządzania naszego pysznego i dietetycznego jedzenia używamy najzdrowszych tłuszczy nieprzetworzonych, czyli tych z pierwszego tłoczenia. Dodajemy także te tłoczone na zimno, wytwarzane z plonów pochodzących z upraw ekologicznych. W procesie obróbki cieplnej używamy jedynie tłuszczów, które nie podlegają degradacji w procesie podgrzewania.

Nie korzystamy z mąki pszennej, która jest pozbawiona wartości, składników mineralnych, witamin i błonnika, zastępujemy ją zaś mąkami pełnoziarnistymi z różnych rodzajów zbóż. Dzięki temu nasze diety są jeszcze bogatsze w mikroelementy i oczyszczający błonnik.

Jesteśmy przeciwni chemicznym dodatkom do żywności takim jak glutaminian sodu, które obciążają wątrobę, zakwaszają organizm oraz utrudniają odczucie naturalnych smaków. Korzystamy z naturalnych ziół, które poza aromatem poprawiają pracę układu pokarmowego.

Kliknij i zamów

O nas

Updated on 2018-09-21T12:58:08+00:00, by njmichalak.